Haziran 28, 2012

sıkı can iyidir çabuk çıkmaz..

Çok canım sıkılıyor! Acaba yapmam gereken bir sürü iş varken benim hiç bir şey yapmamamdan olabilir mi??? Okumam gereken bir sürü makale var, özetlerini çıkartmalıyım ama hiç elim gitmiyor. Son günlere sıkışacak yine hepsi biliyorum sonra panik olacağım, stres yapacağım. Bir yerden başlamam lazım artık, bir itici güç bulmalıyım kendime. İşte biraz başlayayım evde devam ederim diyorum içimden ama ne işte başlayabiliyorum ne eve gidince devam edebiliyorum. Eve gidince zaten istediğim hiç bir şeyi yapamıyorum.

Dün mesela eve gittim yemek yaptım. Eşim evlendiğimizden beri ilk defa bir yemeğe bu kadar çok övgü yağdırdı. Nasıl yaptın bunu farklı ne var dedi. Oysaki her zamanki gibi yapmıştım hiçbir farklılık yoktu demek ki buna sevgimi daha fazla katmışım. Yemekten sonraki planım ütü yapmaktı. Yıkayıp, yeni aldığım ve iyi ki de almışım dediğim kurutma makinemde kuruttuğum çamaşırları biriktirmeden ütüleyip kaldıracaktım. Yaptım mı tabii ki hayır. Yemekten sonra ağırlık çöktü az oturayım mutfağı öyle toparlarım derken zaman geçti zar zor mutfak toplandı sonra saat oldu dokuz buçuk dedik maç var onu izleyelim. Nasılsa Portekiz İspanya yarı final maçı heyecanlı geçer bol gol izleriz 90 dk da biter diye düşünmüştük ama çok yanılmışız. Maç acayip sıkıcıydı, topu bir türlü ayaklarında tutmayı başaramadılar. 90 dk bitti gol yok uzatmalara gitti yarım saatte öyle geçti yine gol yok heh dedim güzel penaltılar gelir şimdi ama iki takımda ilk penaltısını kaçırdı. Sonunda tahmin ettiğim gibi penaltılarla maçı ispanya kazandı.  (Almanya italya maçının bu kadar sıkıcı olmamasını ümit ediyorum). Maç bitti saat oldu yarım benim gözler yarı kapalı ütüler kaldı tabi.

Kendime en çok kızdığım konulardan birisi bu planladığım işleri yapmamak. Her gün bugün bunları bunları yapacağım diyorum ama gün bitiyor ve geriye doğru baktığımda yine koca bir hiçlik, bom boş geçmiş bir gün. Çok üzülüyorum, çok kızıyorum kendime ama ertesi gün yine aynı şeyleri yapıyorum. Nasıl kurtulacağım bu kısır döngünün içinden bilmiyorum. Yani birkaç taktik biliyorum aslında ama uygulama kısmında problemim var. Öncelikle ben sabahtan gaza gelip gün için deli gibi plan yapıyorum bu baştan yanlışmış az az başlamak gerekliymiş, gerçekten yapabileceğime inandığım basit şeyleri planlamam gerekiyormuş. Onları gerçekleştirdikçe kendine güvenim gelecekmiş böylece biraz daha büyük çaplı planları da gerçekleştirebilecekmişim.  Bakalım yavaş yavaş uygulayacağım inşallah.