Ağustos 06, 2012

bir yumak mutluluk ve ben...


Kitap bitti ama hayal kırıklığıyla. İlk kitaptan aldığım lezzeti bundan alamadım. Devam kitabı olduğunu düşünmüştüm, ilk kitaptaki karakterlerle beraber devam eden bir kitap. Oysaki ana karakterin yanında yine 3 kadın, yine mutsuzluklar ve yine mutlu son. Kitabın daha başında sonunda ne olacağını biliyorsunuz. Bu tarz kitaplarda bana hiç tat vermez. İlk kitaptaki karakterlerle devam etseydi onların farklı yaşamlarını anlatsaydı benim için daha ilgi çekici olurdu. 3. kitabı alır mıyım bilmiyorum belki baya zaman geçtikten sonra. “Korkma Ben Varım” a başlayacağım bir iki gün içinde inşallah.

Dün Rabbimin bana 23 yaşında verdiği erkek kardeşlerimden birinin doğum günüydü. Dua ediyorum aramızdaki ilişki her zaman böyle devam etsin diye. Gelecek eltime de şimdiden işin var benle diyorum, kıskançlık yapabilirim belki :). Yarın da 19 ramazan. Dini nikâhımızın 1. yıldönümü :). Geçen sene acayip heyecanlıydım bu zamanlar, düğünümden çok bu nikâhta heyecanlandım.  Yeri bir başka bende.

Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Geçmez diye düşündüğüm günler, şimdi geriye baktığımda çok uzaktalar. Biraz sabretmeyi bilince insan her şey hayırlısıyla oluyor. Ama ben o sabırdan yoksunum hemen her şey olsun bitsin istiyorum. Belirsizliklere tahammülüm yok. Her şey belli olsun ben garantide yaşayayım. Bu yüzden hep gelecekle işim oldu benim. Geleceği düşündüm onu planlamaya çalıştım. İki gün sonra olması muhtemel bir olayı düşünmekten bu günümü rezil ettim.  Bunun farkına varmam biraz geç oldu ama zararın neresinden dönülürse kârdır. Artık daha sabırlıyım tahammüllüyüm hayata karşı. Hayatın belirsizliklerle güzel olduğunun farkındayım. Anı yaşıyorum. Neredeysem oradayım, ne yapıyorsam onu yapıyorum! İki saat sonrasını da iki gün sonrasını da iki hafta sonrasını da düşünmüyorum. Zevk alıyorum artık yaptıklarımdan.  Yıpratmıyorum kendimi. İnşallah bu şekilde sürdüreceğim hayatımı. Bir saniye sonrasının bile garantisi yokken neden bu kendini paralama. Rahatım. Mutluyum. Huzurluyum.

5 yorum:

  1. AMİN CANIM KARDEŞLER ARASI HER ZAMAN İYİ OLSUN DARISI BENİM ÇOCUKLARIMA...

    YanıtlaSil
  2. canım benim ben geldim beni uyardın teşekkür ederim.
    bellekte hata olmuş galiba tekrar tarifi bağladım ..
    tamamdır dana haşlama emrinize amade bakabilirsiniz öptüm....

    YanıtlaSil
  3. ben şimdi serinin 4. kitabındayım :) 3. kitabında hiç örgü işine girmeden susannah isimli bir kadının öyküsnü anlatıyor ama çok akıcı hatta mükemmel !!
    kesinlikle sıkılmadan 3ü ve 4ü okuyabilirsin

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. kitapta o kadar çok sıkıldım ki 3ü okumayı hiç düşünmüyorum. Örgü işinden sıkılmıyorum. Beni bayan kurgunun aynı olması yine kadınlar önce mutsuz sonra mutlu oluyor. 3. kitap farklı diyorsan fikrimi değiştirebilrim :)

      Sil
  4. okumadım birinci daa iyiymiş.
    :)
    anlattıkların çok hoş ve sevimli.
    mutlu olmak da güzel ve şans.
    :)

    YanıtlaSil