Temmuz 16, 2012

Ramazan geliyor ben de bir heyecan..

Kocaman bir hafta daha geçti ve ben bu haftaya büssürü şey sığdırdım.. Hastalık, havuz, düğün, güneş arabası yarışı, çarşamba pazarı, iş, göl kenarı çay keyfi, trafk kazasına şahit olma.. İyi kötü bir sürü şey vardı bu haftanın içinde. Doktor kan hapı, çinko hapı ve B12 vitamini verdi. Enerji patlaması yaşayacağım sanırım :). İştah da açıyor bu ilaçlar sanırım ama kilo almamam lazım benimmm.

Veee bu haftanın ve önümüzdeki ayın en önemli konusu geldi Ramazan..!

Ramazana çok az kaldı. Evli olarak geçireceğim ilk ramazanım. Oruç tutmaya başladığımdan beri sahura hep hazır sofraya uyandım. Annem bizden yarım saat önce kalkar, yatmadan önce verilen siparişleri hazırlar ve bizi uyandırırdı. Ben de elimi hiçbir şeye sürmeden yer ve geri yatardım. Ama bu sene öyle olmayacak. Kendi soframızı kendimiz hazırlayacağız. Öyle geceden yiyip de yatamam, 2 de de yatsam bir saat bir saattir der sahura kalkarım. Tek umudum krmm. Her şeyde olduğu gibi o günlerde de çok yardımcı olacaktır bana eminim. 
 
İftar konusuna hiç girmek istemiyorum o kısım daha korkunç çünkü. Hem yemek konusundaki tecrübesizliğim hem çalışıyor olmam hem de oruçlu olacak olmam iftar davetlerinde beni baya zorlayacak. Ama ben daha yeni gelin sayılırım önce benim gitmem lazım dimi iftara seneye de bu sene bizi çağıranları ben çağırırım :). Bir gün annemleri bir gün kayınvalidemleri bir gün de ablamları çağırsam bence yeter. Bu çağırmaların karşılığı olarak 3er kez de onlara gitsem ehh yarılamış oluyorum zaten. Çok şükür krmminde benimde sülalemiz kalabalık. Her akşam biri çağırsa benim kimseyi çağırmaya vaktim olmaz :).  

Hiiiiii neler diyorum ben yaa çok ayıp. Tamam arada bir böyle düşünceler geçse de kafamdan ben böyle bir insan değilim :) Ben seviyorum yemek yapmayı, yedirmeyi. Hatta iki kişi zevkli olmuyor yemek yemek, adam gibi bir şeyler yaptığımda birileri gelsin beraber yiyelim istiyorum. Bu ramazanda güzel güzel yemekler yapacağım inşallah. Ama öncelikle menü oluşturmalıyım kendime, semeke eminim bu konuda seve seve yardımcı olacaktır bana.

Çocukluğumdan beri Ramazanın ilk günü iftarda babannemde olurduk ve babannem kesin mercimek çorbası yapardı. Bu yönden de bir ilk olacak bu sene benim için. İlk günkü iftarımı babannemde değil kayınvalidemde yapacağım. Ben nasıl senelerce ilk gün babannemde olduysam benim çocuklarımda inşallah babannelerinde olacaklar. 

Özledim Ramazanı. Sahura kalkmayı, oruç tutmayı, iftar yapmayı, teravih kılmayı, huzurlu olmayı özledim.

Bir de ben Mekke’yi çok özledim. 


1 yorum: